Това каза пред БНР писателят Здравка Евтимова.  И допълни, че

...
Това каза пред БНР писателят Здравка Евтимова.  И допълни, че
Коментари Харесай

Здравка Евтимова: Путин е еднакво виновен и пред украинския, и пред руския народ

Това сподели пред БНР писателят Здравка Евтимова.  И добави, че мирът е още далечно привидение за нас, само че когато едно привидение се сложи като цел и насочим стъпките си към него, то става постижимо:  

 

" Цялото ми сърце е ориентирано към преустановяване на тази война. Тя изправи два славянски, два християнски народа един против различен. Путин, който възпламени тази война, е еднообразно отговорен и пред украинския, и пред съветския народ ". 

 

Писателят цитира мисъл на Уинстън Чърчил - че доброто време е за слабите политици, а изпълненото с компликации време ще сътвори политици, чиито имена на следващия ден ще се крещят по площадите: 

 

" Убедена съм, че може би през днешния ден в България има младеж, който не мисли за себе си, а го боли за това, през което минават хората в България. Въпросът е да усетим кой е този политик и да насочим доверието си към него. Доверието се гради за години, а се губи за секунди ". 

 

По думите на Евтимова вярата е това нещо, което човек поглежда в моментите, когато е изправен пред голям избор: " Това е най-голямата и най-интимната част от съзнанието. Вярата се е родила в гените на човешките същества след милиарди години еволюция. Тя е и моторът, и горивото, които ни държат изправени макар компликациите и отчаянието. Вярата е онази мощна мощ, която ни споделя, че отчаянието е краткотрайно събитие. Тъгата ни е нужна, с цел да можем за ден-два да се отпуснем и да дадем късмет на вярата да обземе и нас, и тези, които срещаме. Вярата в никакъв случай не може да бъде прекършена...

 

Вярата е като семенцето от лотос, което съгласно легендите може да преживее хиляда години, без да бъде унищожено нито от горещина, нито от мраз, нито от суховей, нито от студ. Когато една капчица влага попадне върху това семенце от лотос, върху нашата религия, то пробива земята, леда, сушата и развява своето бодро зелено знаме, знамето на живота ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР